Voegwerk

Al het metselwerk wordt door De gevelgigant zelf gevoegd, daarnaast wordt er ook voegwerk uitgevoerd t.b.v. kleinschalige gevelrestauratie en renovatie. De meest gebruikte voegen zijn:

Platvol voegen:

De voeg wordt met de steen gelijk gevoegd, is alleen netjes uitvoerbaar bij gevels met strakke, vlakke stenen.

Iets verdiept voegen

Bij deze voeg wordt de voeg iets terug gevoegd, zodat de steen accentueerd, en de gevel een levendig effect geeft. Het is uitvoerbaar bij zowel strakke stenen als handvormstenen en is het meest voorkomende type voeg.

Verdiept voegen

Een verdiepte voeg is haast het zelfde als iets verdiept voegwerk, alleen wordt hierbij de voeg 8-10 mm terug gevoegd. Dit type voeg is in de jaren 30 van de vorige eeuw veel toegepast bij woningbouw in de grote steden.

Snijvoeg

Een snijvoeg is het meest sierlijk voegwerk wat er bestaat, en wordt uitsluitend toegepast bij restauratie of klassieke nieuwbouw/verbouw. De voeg wordt letterlijk gesneden, waardoor de schuine randjes ontstaan, het is zeer arbeidsintensief, maar strak snijwerk geeft een schitterend effect.

Voegwerk in de regio Zuid Holland

De Gevelgigant heeft jarenlange ervaring in metselen en voegen. Wij bieden een combinatie van vakkennis, praktijkervaring en een gecontroleerd kwaliteitssysteem. Hierdoor is elk project bij ons in vertrouwde handen.

Wij zijn gevestigd in Dordrecht en werken met name in Zuid-Holland. Heeft u een project voor ons in …..

Spijkenisse, Dordrecht, Rotterdam, Zoetermeer, Den Haag of Hellevoetsluis

 

..... hier bent u aan het juiste adres!

De Gevelgigant Rotterdam - voegen, voegwerk en herstel

Ook op zoek naar mooie Spaanse of Italiaanse budgettegels of kwaliteitstegels? Kijk dan eens op ....

Tegelcenter.one - Spaanse en Italiaanse tegels -gevelonderhoud, gevelrenovatie en gevelrestauratie