Scheurherstel in de gevel

Een scheur in de gevel vereist een professionele aanpak. Ten eerste moet de scheur esthetisch worden weggewerkt. Ten tweede dient de stabiliteit van de constructie te worden hersteld.

Oorzaak van het scheuren

Voordat wij scheurherstel in een gevel uitvoeren, bepalen we eerst de oorzaak van de scheur. De scheur kan zijn veroorzaakt door een te kleine hoeveelheid spouwankers per m2, door aantasting van de gevel door weersinvloeden of een achterliggende uitzettend materiaal, zoals roestend ijzer.

Herstel in 2 stappen

Nadat we de oorzaak hebben weggenomen of gestabiliseerd, beginnen we met het scheurherstel. Dit doen we in 2 stappen

  • Stabiliseren van de gevel en herstellen van de constructieve draagkracht
  • Repareren van het voegwerk en het metselwerk

Herstellen constructieve draagkracht

Om de constructie te herstellen en dus te voorkomen dat de gevel opnieuw zal gaan scheuren dienen we de gevel te stabiliseren. Dit doen we door het plaatsen van roestvrijstalen spiraalankers in de gevel.

Werkwijze

De wapening van roestvrijstalen spiraalankers kan achteraf in bestaand metselwerk worden aangebracht. De betreffende voegen moeten hiervoor worden uitgeslepen.

Afmetingen spiraalankers

Afhankelijk van de hoogte van de voeg zijn de spiraalankers in een diameter van 6, 8 en 10 mm verkrijgbaar. De standaardlengte is 1 meter.

Kenmerken wapening van spiraalankers

  • De wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies
  • De speciaal ontwikkelde vorm van de spiraalankers garandeert een optimale verbinding tussen de gescheurde muurdelen
  • Met de bijbehorende ankermortel ontstaat een uitstekende hechting van de spiraalankers met het metselwerk
  • Door zijn speciale vorm zorgt het spiraalanker voor de nodige flexibiliteit om eventuele beweging van het metselwerk op te vangen
  • De wapening kan zowel recht als in een hoek aangebracht worden

Gevelreparatie

Nadat de gevel is gestabiliseerd voeren we de gevelreparatie uit. Dit houdt in dat de gescheurde stenen worden hersteld of vervangen en de nieuwe voegen worden aangebracht.

Voegwerk

De speciale restauratiemortel wordt in de voegen aangebracht met een spuitpistool voorzien van een brede spuitmond. Dit zorgt voor een goede verdeling en perfecte hechting.

Metselwerk

Beschadigde stenen in het metselwerk worden met restauratiemortel in de juiste kleur gerepareerd. Pas als een steen niet meer kan worden hersteld, gaan we op zoek naar een zelfde of sterk gelijkende nieuwe steen.

Scheurherstel in uw gevel is bij onze specialisten in goede handen.

Spijkenisse Alblasserdam Albrandswaard Alphen aan den Rijn Barendrecht Bernisse Bodegraven-Reeuwijk Brielle Capelle aan den IJssel Delft Dordrecht Goeree-Overflakkee Gorinchem Gouda 's-Gravenhage Hardinxveld-Giessendam
Hellevoetsluis Hendrik-Ido-Ambacht Hoeksche Waard Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Krimpen aan den IJssel Krimpenerwaard Lansingerland Leerdam Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lisse Maassluis Midden-Delfland Molenlanden 
Nieuwkoop Nissewaard Noordwijk Oegstgeest Papendrecht Pijnacker-Nootdorp Ridderkerk Rijswijk Rotterdam Schiedam  Sliedrecht Spijkenisse Teylingen Vlaardingen Voorschoten Waddinxveen Wassenaar Westland
Westvoorne Zoetermeer Zoeterwoude Zuidplas Zwijndrecht

 

..... hier bent u aan het juiste adres!

Ook op zoek naar mooie Spaanse of Italiaanse budgettegels of kwaliteitstegels? Kijk dan eens op ....

Tegelcenter.one - Spaanse en Italiaanse tegels -gevelonderhoud, gevelrenovatie en gevelrestauratie