Renovatie spouwankers

Er bestaat een grote diversiteit in het bouwmateriaal van zowel het binnenspouwblad als het buitenspouwblad. Om altijd geschikte renovatieankers te kunnen leveren, hebben wij verschillende soorten renovatie-spouwankers in ons assortiment.

Aantal benodigde spouwankers

Tot de medio 1970 werd er niet gerekend aan het aantal benodigde spouwankers. Er waren geen eisen. Het aantal ankers werd op gevoel en ervaring bepaald. Vanaf ongeveer 1975 is een eis van 1,6 anker per m² vastgelegd.

Inmiddels gebruiken aannemers gemiddeld 4 à 5 ankers per m². Het exacte aantal dat in een gevel gebruikt dient te worden is afhankelijk van de hoogte, de constructie en de locatie/oriëntatie.

Renovatie spouwankers

Op basis van onderzoek wordt geconcludeerd of er spouwankerrenovatie plaats moet vinden om de gevel in goede staat te brengen of te houden.

Enkel renovatieankers toevoegen

Bij onvoldoende en niet aangetaste spouwankers kunnen bijvoorbeeld renovatieankers worden toegevoegd. Op deze manier bieden we extra ondersteuning voor de constructie van de gevel.

Voegwerk en metselwerk

Bij een slechte staat van het voegwerk, vervangen of herstellen we dit. Zo de kunnen we bestaande en nieuwe spouwankers beter beschermen tegen indringend vocht van buitenaf. Ook als er gebreken zijn in het metselwerk herstellen of vervangen we dit.

Werkwijze

Onze specialisten inspecteren het gebouw visueel. Hierbij stellen ze het spouwankerpatroon vast en bepalen ze de conditie van het voegwerk. De scheuren en vervormingen in het buitenblad brengen ze in kaart. Naast het algemene beeld kijken ze ook naar de detailleringen, bijvoorbeeld van de metselwerkondersteuning of de dakrand. Deze details zijn vaak bepalend voor de technische staat van het metselwerk.

Als we de oorzaak van de scheuren hebben vastgesteld, maken we een duidelijk plan van aanpak. Aan de hand hiervan stellen we voor u een offerte op.

Na goedkeuring van de offerte gaan onze vakmensen aan de slag om de spouwankerrenovatie uit te voeren.

Renovatie van uw spouwankers is bij onze specialisten in goede handen.

Renovatie spouwankers in de regio Zuid Holland

De Gevelgigant heeft jarenlange in het renoveren van spouwankers. Wij bieden een combinatie van vakkennis, praktijkervaring en een gecontroleerd kwaliteitssysteem. Hierdoor is elk renovatieproject bij ons in vertrouwde handen.

Wij zijn gevestigd in Dordrecht en werken met name in Zuid-Holland. Heeft u een renovatieproject voor ons in …..

Spijkenisse Alblasserdam Albrandswaard Alphen aan den Rijn Barendrecht Bernisse Bodegraven-Reeuwijk Brielle Capelle aan den IJssel Delft Dordrecht Goeree-Overflakkee Gorinchem Gouda 's-Gravenhage Hardinxveld-Giessendam
Hellevoetsluis Hendrik-Ido-Ambacht Hoeksche Waard Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Krimpen aan den IJssel Krimpenerwaard Lansingerland Leerdam Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lisse Maassluis Midden-Delfland Molenlanden 
Nieuwkoop Nissewaard Noordwijk Oegstgeest Papendrecht Pijnacker-Nootdorp Ridderkerk Rijswijk Rotterdam Schiedam  Sliedrecht Spijkenisse Teylingen Vlaardingen Voorschoten Waddinxveen Wassenaar Westland
Westvoorne Zoetermeer Zoeterwoude Zuidplas Zwijndrecht

 

..... hier bent u aan het juiste adres!

De Gevelgigant- renovatie spouwankers

Ook op zoek naar mooie Spaanse of Italiaanse budgettegels of kwaliteitstegels? Kijk dan eens op ....

Tegelcenter.one - Spaanse en Italiaanse tegels -gevelonderhoud, gevelrenovatie en gevelrestauratie