Gevelrestauratie

Het restaureren van een gevel is vakwerk. Zeker als het een monumentale gevel betreft. Deze verlangen een specifieke behandeling met traditioneel vakmanschap dat niet iedereen meer bezit. Gelukkig hebben wij de vakmensen die dit vak verstaan.

Zo kunnen we van iedere oudere, verweerde of zelfs beschadigde gevel weer een prachtig aanzicht maken. Gevelrestauratie is de moeite waard!

Gevel herstellen

Als we een gevel herstellen, dan doen we dit door het weghalen van kapotte stukjes en en het repareren van scheurtjes. We herstellen waar nodig het voegwerk, wat daarna niet meer te onderscheiden is van het nog sterke goede oude voegwerk in de gevel.

Geheel verwijderen van voegwerk en de gevel stralen

Als alle voegen verwijderd zijn en de gevel gestraald komt de mooie originele kleur weer tevoorschijn.

Verwijderen van voegen

Het verwijderen van oud voegwerk doen we meestal door pneumatische verwijdering (voegenbikken). Mocht het voegwerk op bepaalde plaatsen te hard zijn, dan verwijderen we het door middel van slijpwerk. Hierbij wordt het voegwerk met een slijpmachine en afzuiging eruit geslepen.

Uiteraard zorgen we er altijd  voor dat de goede stenen niet beschadigen.

Knip- of Snijvoegen

Na het stralen voegen we de gevel opnieuw, zodat de gevelrestauratie een prachtig resultaat oplevert. Dit voegen gebeurt op de traditionele manier die bij het pand hoort. Een groot voordeel is dat een goede knip of snijvoeg ook wordt meegerekend ten tijde van een eventuele taxatie van het pand. Dit in tegenstelling tot gewoon voegwerk zoals gladvoegwerk of borstelwerk.

Vanwege het fraaie resultaat kiezen veel van onze klanten voor deze manier van gevelrestauratie.

Uw gevelrestauratie is bij onze specialisten in goede handen.

Ervaring in de regio Zuid Holland

De Gevelgigant heeft jarenlange ervaring in gevelrestauratie. Wij bieden een combinatie van vakkennis, praktijkervaring en een gecontroleerd kwaliteitssysteem. Hierdoor is elk gevelrestauratieproject bij ons in vertrouwde handen.

Wij zijn gevestigd in Dordrecht en werken met name in Zuid-Holland. Heeft u een restauratieproject voor ons in …..

Spijkenisse Alblasserdam Albrandswaard Alphen aan den Rijn Barendrecht Bernisse Bodegraven-Reeuwijk Brielle Capelle aan den IJssel Delft Dordrecht Goeree-Overflakkee Gorinchem Gouda 's-Gravenhage Hardinxveld-Giessendam
Hellevoetsluis Hendrik-Ido-Ambacht Hoeksche Waard Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Krimpen aan den IJssel Krimpenerwaard Lansingerland Leerdam Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lisse Maassluis Midden-Delfland Molenlanden 
Nieuwkoop Nissewaard Noordwijk Oegstgeest Papendrecht Pijnacker-Nootdorp Ridderkerk Rijswijk Rotterdam Schiedam  Sliedrecht Spijkenisse Teylingen Vlaardingen Voorschoten Waddinxveen Wassenaar Westland
Westvoorne Zoetermeer Zoeterwoude Zuidplas Zwijndrecht

 

..... hier bent u aan het juiste adres!

De Gevelgigant - gevelrestauratie

Ook op zoek naar mooie Spaanse of Italiaanse budgettegels of kwaliteitstegels? Kijk dan eens op ....

Tegelcenter.one - Spaanse en Italiaanse tegels -gevelonderhoud, gevelrenovatie en gevelrestauratie