Gevelrenovatie

Gevelrenovatie, maar ook het onderhoud aan gevels is een specialisme waarbij vakkennis en kwaliteitsbeheersing van het grootste belang zijn. Door een specialist in te schakelen bent u zeker van een perfect gerenoveerde gevel die voldoet aan alle eisen. De Gevelgigant heeft deze specialisten in huis.

Als wij een gevel renoveren, dan reinigen we de gevel en herstellen het voeg- en metselwerk. Desgewenst kunnen we de gevel ook Hydrofoberen zodat hij er als nieuw uit blijft zien.

Werkwijze gevelrenovatie

Nadat onze specialisten de gevel hebben beoordeeld, starten we met de gevelrenovatie. We leveren de gevel niet alleen fraai, maar ook bouwkundig weer in perfecte staat op.

Voegwerk renoveren

Weers- en milieu-invloeden tasten het voegwerk in gevels aan. Door onder andere zure bestanddelen in regenwater spoelt bindmiddel uit de voegmortel. Hierdoor wordt de voeg zacht en poreus. Aangetast voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan.

Uithakken of uitslijpen bestaand voegwerk

  • De voeg hakken we voldoende diep uit, minimaal tot op de gezonde metselspecie
  • De voeg hakken we ’vierkant’ uit, zodat er geen oude specieresten op de voegvlakken achterblijven
  • We werken zeer zorgvuldig, zodat er geen beschadigingen aan het metselwerk ontstaan
  • Na het uithakken Reinigen we de gevel grondig, zodat een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg

Opnieuw voegen

Nadat de aangetaste voegen zijn uitgehakt en de gevel gereinigd, gaan we de gevel opnieuw voegen. Om een lange levensduur te kunnen garanderen letten we op het gebruik van het juiste type voeg en de juiste mortelsamenstelling. De voegen worden altijd door onze vakmensen gezet. Zij zorgen ook voor een uitgebreide nazorg voor het verse voegwerk.

Bij ons is uw voegwerk in professionele handen.

Metselwerk renoveren

In de loop der jaren ontstaat schade aan het metselwerk van een gevel. Net als bij de voegen is het ook bij het metselwerk van belang dat er snel ingegrepen wordt, om zo vocht- en vorstschade te voorkomen of te beperken.

Onze specialisten beoordelen het metselwerk om te bepalen hoe de gevel het best gerenoveerd kan worden. Metselwerk kan op 2 manier worden gerepareerd, namelijk:

  • Metselwerk vervangen
  • Metselwerk herstellen

Metselwerk vervangen

Als we het metselwerk vervangen, hakken we de kapotte stenen uit de gevel en vervangen deze voor nieuwe. Hierbij is de juiste steenkeuze heel belangrijk, omdat de toegepaste stenen vaak niet meer leverbaar zijn. Wij beschikken over een groot netwerk van leveranciers van oudere materialen, zodat wij meestal de juiste steen weten te vinden.

Naast het vervangen van het metselwerk nemen we ook de oorzaak van de schade weg. We ontroesten en conserveren bijvoorbeeld een achterliggend ijzerwerk of we dilateren de gevel om opnieuw scheuren te voorkomen.

Metselwerk herstellen

Wanneer de schade aan metselwerk niet structureel is, kunnen we kiezen voor het opnieuw modelleren van de beschadigde stenen. De kapotte stenen repareren we dan met een in kleur en structuur aangepaste reparatiemortel. Onze specialisten kunnen een vrijwel onzichtbare reparatie uitvoeren met een lange levensduur.

Gevel hydrofoberen

Overmatige vochtindringing in een gevel kan problemen geven, zoals scheurvorming of zout uitbloeiingen. Om dit te voorkomen kunnen we minerale gevels gehydrofoberen. Hydrofobering beperkt de waterindringing van buitenaf, terwijl de waterdampdoorlaatbaarheid voor 90% gehandhaafd blijft.

Meer informatie over hydrofoberen

Uw gevelrenovatie is bij onze specialisten in goede handen.

Ervaring in de regio Zuid Holland

Wij hebben jarenlange ervaring in gevelrenovatie. Wij bieden een combinatie van vakkennis, praktijkervaring en een gecontroleerd kwaliteitssysteem. Hierdoor is elk gevelwerk bij ons in vertrouwde handen.

Wij zijn gevestigd in Dordrecht en werken met name in Zuid-Holland. Heeft u een gevelproject voor ons in …..

Spijkenisse Alblasserdam Albrandswaard Alphen aan den Rijn Barendrecht Bernisse Bodegraven-Reeuwijk Brielle Capelle aan den IJssel Delft Dordrecht Goeree-Overflakkee Gorinchem Gouda 's-Gravenhage Hardinxveld-Giessendam
Hellevoetsluis Hendrik-Ido-Ambacht Hoeksche Waard Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Krimpen aan den IJssel Krimpenerwaard Lansingerland Leerdam Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lisse Maassluis Midden-Delfland Molenlanden 
Nieuwkoop Nissewaard Noordwijk Oegstgeest Papendrecht Pijnacker-Nootdorp Ridderkerk Rijswijk Rotterdam Schiedam  Sliedrecht Spijkenisse Teylingen Vlaardingen Voorschoten Waddinxveen Wassenaar Westland
Westvoorne Zoetermeer Zoeterwoude Zuidplas Zwijndrecht

 

..... hier bent u aan het juiste adres!

De Gevelgigant Rotterdam - gevelrenovatie, gevelrestauratie en gevelonderhoud

Ook op zoek naar mooie Spaanse of Italiaanse budgettegels of kwaliteitstegels? Kijk dan eens op ....

Tegelcenter.one - Spaanse en Italiaanse tegels -gevelonderhoud, gevelrenovatie en gevelrestauratie