Betonreparatie

Betonreparatie

Met betonreparatie is het beter niet te lang te wachten. Aantasting van beton, zoals betonrot kan nadelige gevolgen hebben. Niet alleen esthetisch, maar vooral constructief vormt aangetast beton een risico. Met vakkundige reparatie en conservering van de betonnen constructie realiseren we een fraai aanzicht en waarborgen we de veiligheid en duurzaamheid ervan.

Kennis / vakmanschap

De Gevelgigant beschikt over de kennis en het vakmanschap om zowel constructieve als esthetische betonschade te herstellen. Bijna alle betonwerken kunnen wij repareren, bijvoorbeeld:

  • Complete betonnen gevels
  • Galerijen
  • Balkons
  • Sierelementen en sculpturen in de gevel

Betonreparatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Deze zetten we constructie afhankelijk in gebaseerd op de schade die behandeld moet worden.

Handmatige betonreparatie

Gevelgigant is gespecialiseerd in het handmatig repareren van betonschade en passen kunststof reparatiemortels en cementgebonden systemen toe.

Werkwijze

Handmatige betonreparatie vindt plaats in 5 fasen, namelijk:

  • Verwijderen betonrot
  • Behandeling wapening
  • Betonreparatie
  • Afwerken
  • Betonconservering

Verwijderen betonrot

Betonschade afhankelijk en de constructieve situatie doen we een oppervlaktegerichte bescherming of een dieptegerichte betonsanering.

Behandeling betonwapening

De wapening die vrijkomt bij verwijderen van het beton, ontroesten en conserveren we. Zo kan deze wapening later geen oorzaak meer zijn van betonaantastingen.

Betonreparatie

De betonreparatie is zeer specialistisch werk. Onze eigen specialisten werken met de beste betonmortels en kiezen de juiste mortelstructuur en kleur. Op deze manier kan een betonreparatie zo goed als onzichtbaar worden verricht.

Afwerken

Na de betonreparatie zorgen we voor een naadloze afwerking. Vooral als er meerdere kleinere stukken zijn ‘ingezet’, is deze afwerking erg belangrijk voor een esthetisch fraai resultaat. Het afwerken doen we met een superfijne mortel.

Betonconservering en -bescherming

Na het herstellen van een betonconstructie verdient het aanbeveling het betonnen oppervlak te beschermen tegen milieu- en weers-invloeden. Hierdoor wordt verdere aantasting in de toekomst voorkomen. Bovendien kunnen coatings door kleur en structuur een constructieverfraaiing betekenen.

Deze bescherming kan uitgevoerd worden met een coatingsysteem in kleur, maar we beschikken ook over hydrofoberingssystemen waarbij het oppervlak op onzichtbare wijze beschermd wordt. Zowel vloeibare producten als producten in crèmevorm kunnen we toepassen. De crème heeft als voordeel dat een betere penetratie en bescherming biedt.

Constructieve verlijming en injectie

Naast de handmatige hersteltechnieken beschikt De Gevelgigant over verlijm- en injectietechnieken waarbij we ook constructieve betonschade afdoende kunnen herstellen. Hierbij worden zowel cementgebonden injectiemortels als epoxyharsen en polyurethanen toegepast.

Ervaring in de regio Zuid Holland

De Gevelgigant heeft jarenlange ervaring in betonreparatie. Wij bieden een combinatie van vakkennis, praktijkervaring en een gecontroleerd kwaliteitssysteem. Hierdoor is elk betonreparatieproject bij ons in vertrouwde handen.

Wij zijn gevestigd in Dordrecht en werken met name in Zuid-Holland. Heeft u een betonreparatieproject voor ons in …..

Spijkenisse, Dordrecht, Rotterdam, Zoetermeer of Hellevoetsluis

….. hier bent u aan het juiste adres!

De Gevelgigant Rotterdam - betonreparatie

Ook op zoek naar mooie Spaanse of Italiaanse budgettegels of kwaliteitstegels? Kijk dan eens op ....

Tegelcenter.one - Spaanse en Italiaanse tegels -gevelonderhoud, gevelrenovatie en gevelrestauratie